Fotbalová návštěva z Kanady pomáhá v budějovické základní škole s angličtinou

Šikovní fotbalisté z Regionální akademie Jihočeského kraje vyrazili na konci léta do Kanady. A mladí Kanaďané teď na oplátku přiletěli do Českých Budějovic. V Základní škole Máj pomáhal s výukou angličtiny patnáctiletý Jessie z Ottawy.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbal (ilustrační foto)

Fotbal (ilustrační foto) | Foto: Fotobanka Pixabay

„Mám rád toto město, protože není tak veliké. Nežije tu tolik lidí, opravdu se mi tu líbí,“ pochvaluje si České Budějovice Jessie.

Šéftrenér Regionální fotbalové akademie Tomáš Maruška popisuje, jak a kudy vedla cesta Jihočechů do Kanady a ze země javorového listu pro změnu pod Černou věž.

„Absolvovali jsme před čtrnácti dny stáž pěti hráčů v Kanadě v Ottawě. Hráči byli ubytovaní v rodinách, prožili tam celý týden a teď na oplátku jsou hráči tady a staráme se my o ně.“

Přehrát

00:00 / 00:00

Na jih Čech dorazila fotbalová návštěva z Kanady. Sportovci pomáhali svým českým kamarádům třeba při výuce angličtiny

Jessie se zapojil do hodiny angličtiny bez problémů k velké radosti Tomáše Marušky. Podle šéfa Regionální fotbalové akademie mladý Kanaďan pomáhá při výuce stejně starým žákům Základní školy Máj I.

Zpestření hodin

„Je vidět, že výrazně pomáhá. On vlastně umí jenom anglicky. To je hlavní motiv, aby ti kluci zjistili, že musí mluvit anglicky. Jsem hrozně rád, že to zasáhlo i ostatní, nejen ty, kteří byli v Kanadě. Všichni ostatní s ním najednou musí mluvit,“ vysvětluje Maruška.

Žáci z Kanady jsou zpestřením hodin anglického jazyka, což potvrzuje i učitelka Lucie Vaňková: „Jejich přítomností využíváme celý týden včetně malých dětí od čtvrté třídy až do devítky. Děti jsou nadšené, protože můžou využít svých znalostí a zkusit si, jak rozumí a reagují.“

Jessiemu se podle učitelky Vaňkové v Česku líbí a cítí se tady dobře. Už je tady prý podruhé a doufá, že se sem někdy přijede podívat. „My doufáme, že zavítá opět k nám do školy a těšíme se na jeho návštěvu a i na Tjaye,“ připomněla Vaňková, že Jessie nebyl na jihu Čech sám.

„Mám to tady hodně rád. Baví mě procházet se v jiných městech. Je to tady úplně jiné než v Kanadě. Pozoruji jiné stavby, je to vážně skvělé. Pro mě výborná zkušenost,“ pochvaluje si Kanaďan Jessie pobyt v Českých Budějovicích.

Kamil Jáša, Nikola Šrámková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme