Fronty turistů před Hradem? Kontroly ještě zpřísníme, vzkazuje Ovčáček

Správa Hradu v posledních dnech zpřísňuje bezpečnostní opatření u všech vchodů. Reaguje tak na teroristické útoky v Evropě. Před Hradem se tak tvoří až dvousetmetrové fronty. Podle mluvčího Hradu Jiřího Ovčáčka se kontroly v areálu budou ještě zpřísňovat.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jiří Ovčáček

Jiří Ovčáček | Foto: Filip Jandourek

„V tuto chvíli zvažujeme velmi reálně navýšení počtu policistů na Pražském hradě tak, aby vše probíhalo bez závad. Nás čeká další fáze, to znamená zpřesňování a zlepšování technického vybavení," uvedl Jiří Ovčáček.

„Není žádným tajemstvím, že se chystá instalace bezpečnostních rámů do katedrály svatého Víta,“ doplnil hradní mluvčí.

Nová bezpečnostní opatření v areálu Pražského hradu ale komplikují práci průvodcům. Podle předsedy Asociace průvodců České republiky Stanislava Volemana narušují časté kontroly prohlídky Hradu a zdržují průchod návštěvníků.

„Myslím si, že by se jeden návštěvník neměl kontrolovat dvakrát tak, jak k tomu dochází v současnosti. Měly by se posílit nejfrekventovanější kontrolní body, zejména v době, kdy návštěvníci nejvíce přicházejí," řekl Voleman a dodal:

„Určitě by bylo na zvážení také stanovení koridorů pro skupiny a organizované návštěvníky a oddělit je od návštěvníků individuálních."

Barbora Maxová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme