Harrachov se připravuje na lyžařskou sezonu, teploty už tam klesají pod nulu

Ještě před pár dny chodili po krkonošském Harrachově turisté v krátkých rukávech. Dnes už raději oblékli zimní bundy a čepice, protože tam po ránu hodně mrzne. Tamní horská služba a také skiareál proto rychle dokončují přípravy na nadcházející lyžařskou sezonu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Skiareál v Harrachově

Skiareál v Harrachově | Foto: Ivana Bernáthová | Zdroj: Český rozhlas

„Krkonoše jedna pro čtyřku na oblastním kanále,“ podal vysílačkou člen horské služby v Harrachově Jan Boštík pravidelné hlášení svému náčelníkovi ve Špindlerově Mlýně. Ještě předtím kontroloval zdravotnické a technické vybavení.

„Máme nový defibrilátor, v Harrachově máme v tuto chvíli dva,“ konstatuje Boštík. „Zásoby zdravotního materiálu máme. Máme transportér, sněžný skútr. A v autech máme veškeré potřebné vybavení. Čili jsme připravení na zimu.“

Přehrát

00:00 / 00:00

Přípravy na novou zimní sezonu mapovala v Harrachově reportérka ČRo Ivana Bernáthová

A za chvíli už veze Jan Boštík nové tyčové značení na výměnu. „Harrachovský rajón je od hranic až po Sněžné jámy. Tyčové značení obnovujeme, protože je buď staré, shnilé, nebo jsou tyče zlomené po námraze ze zimy.“

„Tyče každoročně vyrábíme v lese po dohodě s hajnými. Teď máme zhruba 300 tyčí na výměnu," trpělivě vysvětluje Boštík.

Ve skiareálu pod harrachovským mamutím můstkem ukazuje provozní náměstek Vlastislav Fejkl sjezdovky. Jsou už posekané a s opravenými ochrannými prvky.

„Pořídili jsme novou sněžnou rolbu a nová sněžná děla, abychom měli lepší podmínky pro zasněžování. Rozmístíme je na sjezdovkách i běžeckých tratích,“ dodává Fejkl.

V Harrachově zatím lidé jezdí hodně na kole a chodí k Mumlavským vodopádům, ale někteří se už nemohou dočkat, až půjdou na lyže.

Horská služba v Harrachově se připravuje na zimní sezonu | Foto: Ivana Bernáthová

Ivana Bernáthová, mkp Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme