Hasiče zaměstnávají požáry, v Jizerských horách hoří les na vrcholu Měděnce

V Jizerských horách u Nového Města pod Smrkem hoří les na vrcholu Měděnce. Hasičům komplikuje práci nepřístupný terén a vítr. Požár se rozšířil i do korun stromů. S likvidací požáru proto pomáhal vrtulník a členové horské služby.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hasičům komplikuje na vrcholu Měděnce práci nepřístupný terén

Hasičům komplikuje na vrcholu Měděnce práci nepřístupný terén | Zdroj: ČTK

„Pomohli nám čtyřkolovou motorkou dovézt do neprůchozího terénu čerpadla, abychom dostali vodu až na místo zásahu. Teď už je to lokalizované, požár se už nerozšiřuje. Teď už to jen musíme zlikvidovat,“ říká řídící důstojník libereckých hasičů Josef Hanzl.

Hasiči přes noc na dnešek zlikvidovali také požár šesti hektarů lesa u Světic nedaleko Prahy. Místo ještě sledují. Oheň se totiž dostal ke kořenům stromů. Předběžná škoda je 600 tisíc korun.

Hasičům se také podařil uhasit lesní požár poblíž Jílového u Prahy. Na pomoc jim musel přiletět i vrtulník.

Požár lesa na Rokycansku zaměstnává už druhý den několik hasičských jednotek. Oheň je sice už pod kontrolou, ale dohašovací práce budou trvat ještě desítky hodin.

Meteorologové varují před vyšším rizikem požárů i v dalších dnech. Kromě vysokých teplot a sucha totiž spadne i podprůměrné množství srážek.

S likvidací požáru v Jizerských horách pomáhal hasičům i vrtulník | Foto: ČTK

Ivana Bernáthová, Michaela Široká Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme