Hasiči dostali pod kontrolu velký požár lesa u Opavy, na místě zůstávají

Požár lesa v Mikolajicích na Opavsku mají hasiči po patnáctihodinové bitvě pod kontrolou. Porost začal hořet včera odpoledne. Škoda se zatím vyšplhala na šest milionů korun. Příčinu požáru zatím vyšetřovatelé neznají. Nikdo nebyl zraněn.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hasiči

Hasiči | Foto: Tomáš Adamec

Podle mluvčího moravskoslezských hasičů Marka Gašparína zásah ještě nekončí. „Hasiči v současné době na místě událostí stále provádějí dohašovací práce,“ uvedl.

Hasiči nepředpokládají, že by se požár mohl dál šířit. Na místě zůstanou celý den. „Dohašovací práce tam budou podle situace probíhat do odpoledních, případně až do večerních hodin,“ přiblížil Gašparín.

Plameny včera zachvátily plochu kolem 25 hektarů. Hořelo ve špatně dostupném terénu a situaci zkomplikoval vítr a sucho. Na místě zasahovalo 14 jednotek a vrtulník, který shazoval vodu v těžce přístupných místech.

Petra Štrymplová, Pavla Lioliasová, msk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme