Požár lesa nedaleko Lipníku nad Bečvou zaměstnal hasiče až do sobotního dopoledne

Hasiči v sobotu zlikvidovali požár lesa u Lipníku nad Bečvou na Přerovsku. Čtyři hektary půdy ve vojenském prostoru Libavá začaly hořet včera odpoledne pravděpodobně po zásahu blesku. Oheň se hasičům podařilo dostat pod kontrolu v pátek večer, dnes dopoledne ještě odstraňovali poslední ohniska požáru.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hasiči likvidují zbytky požáru lesa u Lipníku nad Bečvou na Přerovsku

Hasiči likvidují zbytky požáru lesa u Lipníku nad Bečvou na Přerovsku | Foto: HZS Olomouckého kraje

„Byl vidět z Lipníku nad Bečvou a z blízkého okolí hustý dým. Požár byl ve velmi nepřístupném terénu,“ popisuje starosta Lipníku nad Bečvou Miloslav Přikryl z Unie pro Lipník.

Rozsáhlý požár lesního porostu a to jak vzrostlých stromů, tak starých pařezů a hrabanky zaměstnával hasiče po celou noc. V dohašování požářiště a zabezpečení pro případ opětovného vznícení pokračovali ještě dnes dopoledne.

„Místo jsme prošli za denního světla, jsou zde stále místa, která vykazují nebezpečně tepelné hodnoty. Takže je budeme muset odkrývat a důkladně prolít vodou,“ uvedl ráno mluvčí HZS Olomouckého kraje Zdeněk Hošák.

K 14 hodině byl požár zcela zlikvidován. „Nadále platí rozloha požářiště na zhruba čtyřech hektarech, nedošlo k novému rozhoření či rozšíření,“ doplnil Hošák.

ČRo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme