Jedenáct otrávených vězňů z Pardubic je ve stabilizovaném stavu

Otrávení vězni z pardubické věznice zůstávají hospitalizováni, všichni jsou ale ve stabilizovaném stavu. Do nemocnic v Pardubicích a Chrudimi převezli záchranáři 11 mladých mužů s různým stupněm otravy včera večer. Lékaři mezitím potvrdili, že odsouzení se předávkovali léky na srdce. Zdravému člověku může vážné problémy způsobit už několik tablet.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

nemoc

nemoc | Foto: Fotobanka Pixabay

Dá se také téměř jistě vyloučit, že šlo o náhodu. Svědčí o tom jak vysoký počet otrávených, tak načasování – k předávkování došlo prakticky ve stejný okamžik.

Záchranáře kontaktovala věznice okolo 17. hodiny. Zdravotníci pacientům ve věku okolo 20 let vypumpovali žaludek, dva z otrávených museli resuscitovat.

Osm vězňů převzala Krajská nemocnice v Pardubicích. „Tři hospitalizovaní na interně jsou ve stabilizovaném stavu, leží na jednotce intenzivní péče. Čtyři hospitalizovaní na kardiologii jsou také ve stabilizovaném stavu a jeden hospitalizovaný na ARO je tam stále a je také stabilizovaný,“ přiblížil mluvčí Nemocnic Pardubického kraje Pavel Kožený. Další tři vězně ošetřují lékaři v Chrudimi.

Odsouzení jsou neustále pod dozorem. „Po celou dobu, co jsou ve zdravotnických zařízeních, jsou střeženi Vězeňskou službou. Všichni, co tam jsou. Věc je v šetření policejního orgánu Vězeňské služby, to znamená v probíhajícím trestním řízení. Víc k tomu v podstatě nelze sdělovat,“ dodal ředitel pardubické věznice Tomáš Kubín.

Josef Kopecký Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme