Kladrubský hřebčín získal dalších 9 měsíců na dokončení rekonstrukce

Hřebčín v Kladrubech nad Labem má na dokončení rekonstrukce ještě tři čtvrtě roku. Zásadní oprava měla skončit loni, jinak památce hrozila ztráta slíbené dotace 300 milionů korun z evropských fondů. Hřebčín ale požádal o prodloužení termínu kvůli vážným komplikacím a ministerstvo pro místní rozvoj mu vyhovělo.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rekonstrukce hřebčína v Kladrubech

Rekonstrukce hřebčína v Kladrubech | Foto: Národní hřebčín Kladruby

Většina stavebních prací je hotová, problémy se týkají pouze dvou objektů - kaple a lesovny.

„Tam budeme prodlužovat práce nejspíš do května, a to z technologických důvodů, protože některé práce nelze provádět, zejména na omítkách, pokud teplota nepřekročí 10 stupňů Celsia,“ říká vedoucí rekonstrukce hřebčína Lenka Dudová.

Národní hřebčín v Kladrubech nad Labem se v září rozhodl, že bude usilovat o zařazení do UNESCO. Cesta na prestižní seznam světového dědictví je ale poměrně dlouhá. Hřebčín nejprve musí vypracovat žádost, která má doložit výjimečné postavení památky. Příprava může trvat i dva roky.

Simona Bartošová, Josef Kopecký Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme