Koalice ve Středočeském kraji se opře o přeběhlíky z TOP 09. Povládnou s ANO, STAN a ODS

O vládnoucí koalici je jasno v dalším kraji. Ve Středočeském kraji ji bude tvořit vítězné hnutí ANO, STAN, ODS a tři zastupitelé z TOP 09. Hejtmankou bude Jaroslava Pokorná Jermanová z ANO.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jaroslava Pokorná Jermanová (ANO)

Jaroslava Pokorná Jermanová (ANO) | Foto: Jan Bartoněk

V pětašedesátičlenném zastupitelstvu bude mít koalice 44 hlasů. V krajské radě pak bude mít ANO čtyři křesla včetně hejtmana, STAN také čtyři, ODS dva a TOP 09 jednoho. Novinářům to potvrdili zástupci koaličních partnerů.

Koalici na Vysočině vytvoří ČSSD, ANO, ODS a Starostové, oznámil Běhounek

Číst článek

V opozici tak skončili sociální demokraté, komunisté a také dva zastupitelé z TOP 09, lídr Petr Tiso a dvojka na kandidátce Jan Jakob. Jejich postoj schválil krajský výbor TOP 09.

Středočeská TOP 09 ukončila vyjednávání o koalici ve čtvrtek. Důvodem bylo podle lídra Petra Tisa rozšíření původního tříčlenného uspořádání o ODS a nominace Pokorné Jermanové na hejtmanku. Tři zastupitelé, místopředseda středočeské TOP 09 Daniel Marek, Milan Schweigstill a Michaela Vojtová, ale ve vyjednávání pokračovali a s ostatními se nakonec dohodli. Podle předsedkyně krajského výboru TOP 09 Heleny Langšádlové se tak bude jednat o koalici založené na přeběhlících.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme