Krajský soud nařídil ústavní léčbu muži, který házel polena na D1

Olomoucký soud dnes nařídil ochrannou ústavní léčbu muži, který v lednu házel z dálničních mostů na D1 polena na projíždějící auta. Podle znalců trpí duševní nemocí a v době útoku byl nepříčetný - myslel si, že hrozí třetí světová válka.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Policisté pátrají po pachatelích, kteří házeli z mostů na dálnici D1 u Hranic kusy dřeva. Poškodili při tom pětadvacet osobních a nákladních automobilů

Policisté pátrají po pachatelích, kteří házeli z mostů na dálnici D1 u Hranic kusy dřeva. Poškodili při tom pětadvacet osobních a nákladních automobilů | Foto: Hasičský záchranný sbor Olomouck (HZSOK)

Podle znalce z oboru psychologie Pavla Koldy trpí dvaatřicetiletý muž paranoidní schizofrenií a může být nebezpečný pro své okolí.

„Je to léčitelné, ale jaký bude mít nemoc průběh v budoucnu, těžko dokážeme odhadnout. On byl ve velice příjemném pocitu, že koná něco velkolepého. Vypadá to jako komedie, ale byla to velice smutná a nebezpečná věc,“ vysvětlil.

„Navštívím ho v psychiatrické léčebně a seznámím ho s výsledkem. Nepřepokládám, že by si podával stížnost,“ uvedl obhájce muže Zdeněk Mach.

Dvaatřicetiletý muž v lednu z mostů poleny zaútočil na Hranicku a Novojičínsku. Některé špalky vážily až 20 kilogramů. Poškodil 28 vozidel, z toho dvě převážela dusík. Škoda se vyšplhala na jeden milion korun. Jeden člověk utrpěl zranění.

Na základě zjištění, že trpí duševní poruchou, byl muž propuštěn z vazby. Dobrovolně nastoupil na léčení.

Barbora Taševská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme