Královéhradecký kraj zatím autobusového dopravce nevybere, zakázal to ÚOHS

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) nařídil Královéhradeckému kraji pozastavit tendr na autobusovou dopravu. Antimonopolní úřad prý na základě různých podnětů a návrhů musí nejdřív prošetřit, jestli jsou zadávací podmínky v souladu se zákonem. Hejtmanství tak teď nemůže do veřejné zakázky jakkoliv zasahovat. Zítřejší plánované otevírání obálek s nabídkami uchazečů kraj zrušil.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

dálkový autobus, řidič

dálkový autobus, řidič | Foto: Eva Odstrčilová

Tendr za 5,6 miliardy korun by měl zajistit provoz autobusových linek v kraji na dalších deset let.

„Úřad na základě obdržených podnětů a návrhů získal pochybnosti o souladu zadávacích podmínek se zákonem, a proto uložil předběžné opatření, které spočívá v pozastavení zadávacího řízení, a i předběžné opatření, jímž uložil povinnost neuzavřít smlouvu v tomto zadávacím řízení,“ řekl místopředseda antimonopolního úřadu Josef Chýle.

Vedení Královéhradeckého kraje je postupem úřadu překvapené.

„To zdůvodnění podle našeho názoru není úplně jasné. První stanovisko úřadu z konce února letošního února říkalo, že náš tendr je v pořádku. Každopádně nás tento krok překvapil. Nově vzniklou situaci analyzujeme,“ podotkl náměstek hejtmana Karel Janeček (ČSSD).

ČRo, Josef Ženatý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme