Kriminalisté začali zkoumat první epicentrum výbuchu munice ve Vrběticích

Kriminalisté dnes poprvé vstoupili do trosek muničního skladu ve Vrběticích na Zlínsku. Ten před rokem a půl rozmetala exploze. Začalo tak vyšetřování tragédie, která stála dva lidské životy a stamilionové škody. Krátce na to pak vybuchlo ještě jedno skladiště.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vjezd do muničního areálu u Vrbětic

Vjezd do muničního areálu u Vrbětic | Foto: Roman Verner | Zdroj: Český rozhlas

Pyrotechnici dodnes ve Vrběticích čistí široké okolí od rozházeného střeliva. Ženisté a pyrotechnici vytvořili u prvního epicentra obrovský ochranný val se zázemím pro vyšetřovatele.

„Skupina pro činnost v epicentru je sestavená z pyrotechniků, odborníků hasičského záchranného sborů, vyšetřovatele a technika, případně dalších zástupců složek, které budeme podle situace povolávat na místo,“ vypočítává vedoucí policejních pyrotechniků Jiří Lačňák.

Na místě bude pracovat deset až šestnáct lidí. Dobu ohledání obou epicenter výbuchů policie odhaduje na měsíce, možná se protáhne až do příštího roku.

„Nejen kvůli počasí, ale i dalším faktorům je dost pravděpodobné, že by se zásah mohl protáhnout i na rok 2017,“ naznačuje krajský policejní ředitel a velitel zásahu Jaromír Tkadleček.

Kauza muniční sklad Vrbětice | Foto: Český rozhlas

Roman Verner Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme