Kroupy v Českém Krumlově poškodily auta, silničáři nadílku odklízeli pluhem

Bouřka s kroupami o průměru pět centimetrů dnes odpoledne zasáhla Český Krumlov. Kroupy poškodily i několik aut, další škody zatím není možné vyčíslit. Kvůli ledové nadílce vyjeli na Českokrumlovsku i silničáři s pluhem. Mezi Malonty a Pohorskou vsí totiž ležela souvislá vrstva krup. V Malontech navíc zabily kroupy tři čápy. Ledové hrudky o velikosti holubích vajec usmrtily samici se dvěma mláďaty.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lidé si kroupy schovávali

Lidé si kroupy schovávali | Foto: Radek Ctibor

Krupobití překvapilo obyvatele Českého Krumlova v půl čtvrté odpoledne.

„Na začátku byly malé, ale pak se zvětšovaly a byly velké jak pěticentimetrové kameny,“ popsal kroupy obyvatel Dobrkovic u Českého Krumlova Radek Cihla.

Někteří lidé odnesli krupobití i drobnými zraněními a modřinami. „Mám z toho modřinu na rukou. Vypadá to tu, jako když v prosinci nasněží,“ dodal Cihla.

Kroupy poškodily i auta, objevily se na nich klasické ďolíčky. Na hlavním tahu přes Český Krumlov před posledním kruhovým objezdem směrem na Lipno navíc stojí voda na vozovce, což brzdí provoz a je třeba tam projíždět opatrně.

Silničáři také museli odklidit kroupy ze silnic u Malont, protože právě tudy vede trasa závodu Rallye Český Krumlov.

Silné bouřky hrozí vedle Jihočeského i v Plzeňském kraji, výstraha platí do půlnoci.

Výstraha před bouřkami | Foto: Český rozhlas

Jitka Cibulová Vokatá, Martin Pokorný Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme