Kvůli výluce nejezdí vlaky na části trati mezi Brnem a Jihlavou, cestující přepraví autobus

Cestující na trati z Brna do Jihlavy musí ode dneška počítat s omezením. Kvůli opravám na kolejích tam začala dvoutýdenní výluka mezi stanicemi Zastávka u Brna a Okříšky. V obou směrech přes Třebíč a Náměšť nad Oslavou přepravují cestující autobusy.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vlak

Vlak | Foto: Creative Commons CC0 1.0 Universal

Namísto regionálních vlaků jezdí autobusy mezi stanicemi Zastávka u Brna a Okříšky. Autobusy místo rychlíků jezdí přímo z a do Brna.

„V náhradní autobusové dopravě budou omezeny některé služby, například nebudeme v regionálních vlacích přepravovat jízdní kola, také obecně prostory v autobusech pro objemná zavazadla, kočárky jsou omezené. V rychlíkových spojích bude zajištěna přeprava jízdních kol,“ upozorňuje mluvčí drah Petr Šťáhlavský.

Omezení podle něj potrvá dva týdny. Na výluku poté naváže další omezení z Náměště nad Oslavou do Krahulova. To skončí v prosinci.

Železničáři na zhruba padesátikilometrové trase opraví zastávky a koleje. Na některých železničních přejezdech přibydou nová zabezpečení.

„Přínosem pro cestující bude výstavba nových nástupišť s přístřešky. Plánujeme také zvýšení traťové rychlosti až na 100 kilometrů v hodině. Abychom toho mohli dosáhnout, dojde také k úpravě některých železničních přejezdů, které získají vyšší zabezpečení,“ doplňuje Pavel Tesař ze Správy železniční dopravní cesty.

Tomáš Kremr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme