Letos poprvé se uzavírá D1. V okolí 160. kilometru ve směru na Brno

S komplikacemi musejí od sobotního večera do nedělního rána počítat řidiči jedoucí po dálnici D1 ve směru na Brno. Kvůli stavbě mostu budou muset jet po objízdné trase.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

U Velké Bíteše začala další část modernizace dálnice D1

U Velké Bíteše začala další část modernizace dálnice D1 | Foto: Olga Štrejbarová

Zavřenou dálnici zažili během modernizace řidiči už několikrát, ale dnešní noc je trochu jiná.

Neprůjezdná je během uzavírky jen jedna polovina dálnice, takže řidiči jedoucí ve směru do Prahy mohou sledovat, co na nasvícené ploše za svodidly dělníci vlastně dělají.

„Samozřejmě, že na jakémkoli místě, kde se něco neobvyklého děje – na dálnici nebo rychlostní silnici – prosíme řidiče o bezpečnou rychlost, vzdálenost a pozornost v řízení a nikoliv tomu, na čem se v okolí pracuje,“ požádal mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Jan Rýdl.

U Velké Bíteše se chystá to, co před rokem a půl, jen obráceně. Namísto bourání se nový most postaví.

„Budou se osazovat nosníky nadjezdu přes dálnici u kilometru 162 u Velké Bíteše. Důvod, proč se bude uzavírat dálnice ve směru na Brno, je ten, že nosníky se osazují vždy na jedné a druhé polovině zvlášť,“ vysvětlil Ján Skovajsa z ministerstva dopravy, proč je tentokrát zavřená jen dálnice směrem do Brna.

V tomto místě dálnice je poměrně dobrá objízdná trasa, protože si řidiči najedou jen pár kilometrů přes souběžnou silnici II/602 přes Velkou Bíteš.

Uzavírka začala ve 21. hodin, volná by dálnice měla být nejpozději v neděli v 6 hodin ráno. Podle Rýdla by to mohlo být i dříve. „Máme slib zhotovitele, že se bude snažit uzavírku co nejvíce zkrátit,“ uvedl Rýdl.

Aktuální dění na zavřené dálnici a především objízdných trasách bude sledovat i Zelená vlna Českého rozhlasu.

Modernizace D1 v úseku Lhotka - Velká Bíteš | Foto: Český rozhlas

Eva Kézrová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme