Lidé místo lyžování bruslí. Provozovatelé zimních stadionů přidávají hodiny navíc

Zatímco vlekaři mají kvůli nedostatku sněhu potíže, provozovatelé zimních stadionů jsou na tom mnohem lépe - lidé místo lyžování bruslí. V Olomouckém kraji teď zimní stadiony praskají ve švech. Jejich provozovatelé proto ve volných dnech mezi svátky rozšířili hodiny bruslení pro veřejnost.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dočasný zimní stadion za Lužánkami vyzkoušela veřejnost

Dočasný zimní stadion za Lužánkami vyzkoušela veřejnost | Zdroj: ČTK

Zimní stadion v Přerově je každé ráno v obležení bruslařů. Chodí sem nejen rodiny s dětmi, ale i senioři. Na ledovou plochu jich tu pokaždé vyjíždí i několik stovek.

„Dneska tu byl plný dům. Jsou prázdniny, každý den to probíhá," potvrzuje správce stadionu Milan Kořínek.

Přehrát

00:00 / 00:00

O bruslení na zimním stadioně v Přerově je velký zájem. S provozovateli a bruslaři natáčela Lenka Kratochvílová

Fronty ale lidi stojí nejen na vstupenky, ale i na broušení bruslí. Naostřit chtějí jak starší modely, tak především ty nové - pod vánočním stromečkem čerstvě vybalené.

Martin Pírek jich tu denně nabrousí desítky. „Nabroušení jednoho páru bruslí mi trvá zhruba tři až pět minut,“ odhaduje.

V řadě tu trpělivě čeká i Tomáš Hausner. V rukou má dvoje brusle. Svoje a synovy. „Už jsme na nich bruslili, jsou ale bohužel trošku tupější. Už to chtělo.“

Do okýnka k brusičovi odevzdává brusle i Kamila Kameníková: „Jdu jako doprovod synovi. Brusle jsem si půjčila od tchýně, protože vlastní nemám.“

Devítiletý Matěj do Přerova jezdí každý den. A to z 20 kilometrů vzdáleného Chvalčova. To, že se na ledu musí vyhýbat velkému množství lidí, mu nevadí:

„Hlavně že si můžu zabruslit. Nevadí mi to. Mají tu skvělý led a skvěle se tu bruslí.“ Za ruku se snaží vést i mladšího brášku. „Už jsem dvakrát spadl, ale baví mě to," dodává sourozenec.

Lenka Kratochvílová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme