Lidé u výjezdového centra v Bílovci si stěžují na hluk hasičských aut

Léta tam měli svůj klid, ale po dostavbě výjezdového centra pro hasiče a záchranáře na okraji Bílovce si lidé zacpávají uši. Místní mají nechtěný přehled o každém jejich výjezdu, těžká technika jim totiž duní přímo pod okny. I když ještě v průběhu stavby lidé proti příjezdové cestě sepisovali petice, plány se jim nepodařilo změnit.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nová cisterna ostrovských hasičů

Nová cisterna ostrovských hasičů | Foto: HZS Karlovarského kraje

„Z techniky je tady první zásahový vůz, velká cisterna a výšková technika,“ vyjmenovává velitel novojičínských hasičů Tomáš Klos vozidla, která mají konečně kde zaparkovat.

A aby lidi v okolí nerušili, nezapínají hasiči při výjezdu sirény.

Přehrát

00:00 / 00:00

Lidé u výjezdového centra v Bílovci si stěžují na hluk hasičských aut. O problém se zajímala Iva Havlíčková

„Nehoukáme, protože jsme solidární s občany,“ potvrzuje velitel.

Hasičská auta ale projíždějí přímo mezi domy v ulici Boženy Němcové. A to se místním nelíbí.

„Oni tu projedou a motory hučí jak hrom. Sedím v obýváku u televize a hned slyším, že jedou,“ ví o každém průjezdu hasičského auta pan Miroslav Blahák. „Jsou tu rodinné domky a svým způsobem je to tu narušené, ten klid, co tu byl,“ dodává.

Cesta se nepřesune, kraj ji ale opraví

Lidé by si přáli přesunout dopravu na sousední Polní ulici. S tím ale počítat nemohou, vysvětluje náměstek hejtmana Josef Babka z KSČM. Přislíbil ale, že současnou cestu kraj opraví.

„My jim nemůžeme vyhovět, protože to by hasiči měli dojezdové časy daleko horší. Čili toto bude zrekonstruováno, jsou určitá dopravní opatření jako jednosměrky. Bude to tak, aby to jednak méně rušilo a na druhé straně aby hasiči dosahovali těch časů, které potřebují,“ upřesňuje Babka.

Daleko rychleji jsou teď hasiči i na dálnici, pokud se tam něco stane, i v klimkovickém tunelu, kde tato jednotka také zasahuje.

Iva Havlíčková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme