Linka metra A slaví 38 let provozu. Dopravní podnik na oslavu vypraví historickou soupravu

Po zelené trase pražského metra dnes jezdí historická sovětská souprava. Vagony s označením 81-71, které z kolejí metra zmizely v roce 2005, postupně projedou celou trasu linky A. Dopravní podnik si tak připomíná 38. výročí provozu linky. Celkem vypraví šest historických souprav.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Metro (Praha). Ilustrační foto.

Metro (Praha). Ilustrační foto. | Foto: Tomáš Adamec

„Budou na místě i strojvedoucí v dobových uniformách a informační tabule z minulého století. První jízda soupravy vyjede v 11.45 ze stanice metra Dejvická do stanice Náměstí Míru. Vlaky budou přesně kopírovat úseky metra A, jak se postupně otvíraly,“ popsala mluvčí dopravního podniku Aneta Řehková.

Přesný jízdní řád zájemci naleznou na webových stránkách pražského dopravního podniku. Pro cestu historickou soupravou stačí obyčejné jízdenky nebo časové kupony.

Provoz na prvním úseku linky metra A začal 12. srpna 1978. Sovětské vagony tedy poprvé jely právě ze stanice Dejvická, pod tehdejším názvem Leninova, na Náměstí Míru.

Evelyna Kulíšková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme