Matějská pouť láká na adrenalinovou věž a skákadla pro děti

Když letíte osmdesát metrů volným pádem, můžete pak vrávorat nebo mít problém něco říct. Na Matějské pouti v Praze si atrakci, která tenhle zážitek nabízí, zkusili první odvážlivci.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Oblíbená centrifuga v akci

Oblíbená centrifuga v akci | Foto: Michal Trnka

Cukrovou vatou, autodromem, kolotoči a lákáním na prodloužené jízdy žije opět pražské výstaviště v Holešovicích. Začala čtyřstá dvacátá Matějská pouť. Letošní novinkou je možnost se proletět 80 metrů volným pádem a to na atrakci Tower. To je 90 metrů vysoká věž, po které vyjede výtah se sedačkami, které pak letí dolů volným pádem.

Pro malé děti je z asi 120 atrakcí vyhrazena zhruba třicítk. Nechybí mezi nimi například oblíbené vláčky nebo nafukovací skákadla.

Pouť v areálu holešovického výstaviště je otevřená každý den kromě pondělí. Ve všední dny je přístupná od 14 do 21 hodin, o víkendech pak od 10 do 22 hodin. Akce potrvá až do 19. dubna.

Minulý rok trvala Matějská pouť 52 dní. Podle odhadů organizátorů ji navštívilo víc než půl milionu lidí. Pro majitele atrakcí pouť znamená zahájení sezony. Většina vyráží na další turné po republice a vydělávat jezdí často také do zahraničí.

Václav Rokyta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme