Metro v úseku Kačerov – Háje čtvrtý den nejezdí, autobusy brali cestující útokem

Část trasy linky C pražského metra bude ještě devět dní zavřená. Na úseku mezi stanicemi Kačerov a Háje metro nahrazují autobusy. Každé všední ráno teď zavřený úsek zažívá nápor cestujících, kteří jedou do práce. Využívají hlavně informátorů dopravního podniku, kteří cestujícím radí, jak najít tu správnou trasu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Informátoři dopravního podniku ve stanici Háje

Informátoři dopravního podniku ve stanici Háje | Zdroj: ČTK

Náhradní autobusy jsou v ranní špičce jediným prostředkem hromadné dopravy, který mohou obyvatelé jižní části Prahy při výluce použít. V provozu jsou celkem tři linky: XC, XC1 a XC2.

Liší se hlavně počtem stanic, u kterých zastavují. Například linka XC1 úplně vynechává na své trase z Jižního Města stanici metra Roztyly. A právě to některé cestující zmátlo.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jak funguje v ranní špičce náhradní autobusová doprava při výluce metra na části trasy C, zjišťoval Jan Charvát

„Většinou jsou lidé zmatení z toho, že to jede naopak, protože to jezdí po dálnici. V letácích jsou rozepsané zastávky. Nestaví to jen v Hájích, Opatově, Chodově, Roztylech a Kačerově, ale i někde mezi," říká jeden z informátorů v reflexní vestě.

Metro na části trasy C nejede kvůli opravám čtyř výhybek ve stanici Háje. Ty dopravní podnik vyměňuje po více než pětatřiceti letech. Musí vytěžit starý štěrk, odstranit pražce a opravit odvodnění.

Náhradní doprava | Foto: Dopravní podnik hl. m. Prahy

Náhradní autobusy jsou v ranní špičce jediným prostředkem hromadné dopravy | Foto: Jan Charvát

Jan Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme