Mezi pražským hlavním nádražím a Vršovicemi vykolejil vlak. V místě je omezený provoz

V Praze je omezený provoz na trati mezi hlavním nádražím a Vršovicemi. Krátce před polednem tam totiž vykolejil vlak. Při nehodě nikdo nebyl zraněn, na místě jsou ale polámané koleje. Oprava bude trvat minimálně celý víkend.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vykolejený nákladní vlak (ilustrační foto)

Vykolejený nákladní vlak (ilustrační foto) | Foto: Pavel Pavlas | Zdroj: Český rozhlas

Podle mluvčího Správy železniční dopravní cesty Jakuba Ptačinského se pomocný nehodový vlak snaží z tunelu dostat vzpříčenou soupravu.

„Je tam nehodový vlak Českých drah, to znamená celá četa s několika vagóny nářadí, a snaží se odsud vozy dostat tak, aby se uvolnil prostor pro práci opravné čety,“ popsal situaci.

„Nicméně už jsme začali aspoň ty nejvíc viditelné věci objednávat a shánět, abychom v momentě, kdy dojde k odstavení vozu, byli co nejdřív připraveni,“ doplnil.

Na frekventovaném úseku se běžně používají čtyři koleje, v tuto chvíli jsou v provozu jen dvě.

Víkendový provoz neomezen

„Rychlíky, které jezdí z Prahy do Chebu, budou končit a začínat na nádraží v Holešovicích. Ve směru z Plzně a do Plzně budou některé rychlíky končit na Smíchovském nádraží,“ popsal krátce po nehodě předpokládaný provoz mluvčí Českých drah Petr Šťáhlavský.

„V případě vlaků, které jedou z Českých Budějovic a Benešova, tak rychlíky jsou odkloněny, ale ve směru do Českých Budějovic, na jih Čech vlaky jedou podle plánovaného jízdního řádu,“ dodal.

Doprava v dalších dnech by ale podle Jakuba Ptačinského omezená být neměla.

„Víkendový provoz už není problém ujezdit zbylými kolejemi, byť za cenu minuty, dvou zpoždění. Naším předpokladem zatím je, že práce by měly být ukončeny do konce víkendu. Pondělní režim proto v tuto chvíli ještě neumíme odhadnout,“ informoval.

Po nehodě osobního vlaku bez cestujících jsou v tunelu rozlámané koleje, poničené výhybky nebo návěstidla.

Předběžná škoda na vlaku je odhadnutá na 430 tisíc korun a na zabezpečovacím zařízení asi na 100 tisíc. Podle vyšetřovatelů mohla za nehodu technická závada.

Filip Titlbach, Jana Klementová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme