‚Muslimské dny‘ v Teplicích mají přiblížit lidem tamní komunitu, mnozí akci kritizují

Muslimská obec v Teplicích seznamuje veřejnost se svým životem. Pořádá ‚Muslimské dny‘, které se konají v aule gymnázia. Vedení školy ale dostalo řadu negativních reakcí. Sobotní přednáška Bronislava Ostřanského z Orientálního ústavu Akademie věd se ale i přes přítomnost několika radikálů obešla bez problémů. Akce pokračuje až do pondělí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

muslimská dívka

muslimská dívka | Foto: Fotobanka Stock Exchange

Ředitel gymnázia Zdeněk Bergman je rád, že akci poskytl prostory. „To, co tady přednášel doktor Ostřanský, pro mne bylo v mnoha ohledech nové. Především mě zaujal koncept selektivního přístupu k muslimům. Myslím si, že to je cesta, jak bychom se k muslimům měli chovat,“ poznamenává.

‚Muslimské dny‘ v Teplicích dnes odpoledne pokračují ukázkou národního oblečení a ochutnávkou jídla lidí z muslimských zemí. Místní komunita muslimů chce podle organizátorky Martiny Mikulenkové víc mluvit s veřejností.

„Chci, abychom nebyli vnímáni, že jsme všichni vrahové, že jsme všichni zlí. Chtěla bych, aby lidé viděli, že jsme normální lidi, chodíme normálně nakupovat, řešíme normální problémy, jako všichni ostatní a máme svoje vlastní náboženství,“ říká Mikulenková.

Také Muslimská obec v Teplicích odsuzuje teroristické útoky páchané ve jménu islámu. Loni pořádala ve městě Dělnická strana sociální spravedlnosti shromáždění proti islamizaci. Lidé si stěžovali na nevhodné chování lázeňských hostů z arabských zemí.

Akce ‚Muslimské dny‘ v Teplicích v gymnaziální aule končí zítra.

Gabriela Hauptvogelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme