Muž z Trutnova měl doma 42 zbraní. 13 držel nelegálně, včetně samopalů

Policie obvinila muže Trutnova z nelegálního držení 13 zbraní. Mezi nimi bylo i několik samopalů. Devětatřicetiletý muž měl zbrojní průkaz a legálně vlastnil dalších 29 zbraní. Proti předpisům měl pět zbraní nabitých a připravených k okamžité střelbě.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Samopaly, pušky a pistole

Samopaly, pušky a pistole | Foto: Policie ČR

„Obviněnému muži policisté všechny nelegálně i legálně držené zbraně odebrali a odešlou je ke zkoumání. Zahájili také správní řízení o odebrání zbrojního průkazu a znalec zkoumá jeho zdravotní způsobilost k držení zbrojního průkazu. Muži hrozí až osmileté vězení,“ říká mluvčí hradecké krajské policie Ivana Ježková.

V krátké době jde na Trutnovsku o druhý případ rozsáhlého nedovoleného ozbrojování. Na konci března policie obvinila osmapadesátiletého muže z Trutnova z ilegálního držení čtyř funkčních zbraní, více než tří kilogramů výbušniny TNT a téměř 7000 nábojů.

Arzenál 42 zbraní u v pátek obviněného muže se skládal z dlouhých i krátkých střelných zbraní. Jako nejzávažnější policisté kvalifikovali držení samopalu Berretta model 1938/49, samopalu MP 38 a samonabíjecí pušky MP 44.

Zbraně policisté na základě předchozích podezření objevili při domovních prohlídkách obviněného i u jeho matky.

ČTK, Michaela Široká Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme