Na bezpečnost během HME v atletice dohlédnou stovky policistů

V pražských Vysočanech dnes začíná halové mistrovství Evropy v atletice. O bezpečnost návštěvníků i sportovců se v průběhu šampionátu postarají stovky policistů z pořádkové, kriminální, dopravní i cizinecké služby.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Atletická dráha pro halové mistrovství Evropy v pražské O2 areně

Atletická dráha pro halové mistrovství Evropy v pražské O2 areně | Zdroj: ČTK

„Konkrétní bezpečnostní opatření se týkají jak samotné O2 Areny, tak ubytovacích prostor, kde budou bydlet sportovci i návštěvníci halového mistrovství,“ přiblížil mluvčí pražské policie Jan Daněk.

„Bude se jednat ale například také o bezpečnostní opatření v souvislosti s dopravní situací okolo O2 Areny,“ dodal. Návštěvníci se musejí kvůli bezpečnostním opatřením připravit na komplikace.

„Je předpoklad, že se budou tvořit fronty při vstupu do O2 Areny, jelikož budou všichni návštěvníci poměrně zevrubně kontrolováni. Určitě bych šel s dostatečným předstihem, abych potom předešel zklamání z delší čekací doby při vstupu do O2 Areny,“ upozornil Daněk.

O medaile budou sportovci bojovat od čtvrtka do neděle. Hale dominuje atletická dráha složená z téměř 1500 dílů. Vyrobena byla v roce 2008 za přibližně 25 milionů korun pro tehdejší pražský mítink. Hned po šampionátu dělníci tuto složitou skládačku opět rozeberou a uskladní.


Zvětšit mapu

ČRo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme