Na českolipském sídlišti Špičák chybí hřiště i parkovací místa, město chystá projekt

Ve večerních hodinách je na českolipském sídlišti Špičák stále problematické zaparkovat. Lidé z největšího sídliště ve městě tak často projíždí celé sídliště, aby našli místo k zaparkování. Rodičům zase chybí vyžití pro malé děti.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jedno z nevyhovujících hřišť na českolipském sídlišti Špičák

Jedno z nevyhovujících hřišť na českolipském sídlišti Špičák | Foto: Tomáš Mařas | Zdroj: Český rozhlas

„Večer je hrozně moc problematické zaparkovat. Parkuji i na druhé straně sídliště, dokonce až na parkovišti co je nahoře. Večer nezaparkujete vůbec a v neděli už vůbec ne," stěžuje si jedna z obyvatelek sídliště

„Je to hrozné, to se normálně nedá. Chtělo by to rozšířit parkoviště. Je tady málo místa,“ přidává se další z řidičů, který má na sídlišti problém najít místo.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na špatné podmínky na českolipském sídlišti Špičák upozornil reportér ČRo Tomáš Mařas

Není to ale to jediné co obyvatele sídliště trápí. Maminkám schází prostor pro děti. „Chybí tady vyžití pro děti. Nějaké pořádné hřiště. Kryté, které by bylo třeba oplocené, aby tam nemohly starší děti, aby to bylo opravdu pro ty nejmenší. To co tu je, je od těch starších dětí zničené," stěžuje si jedna z maminek.

Podle mluvčí českolipské radnice Kristýny Brožové by se situace na největším českolipském sídlišti mohla změnit. „V rámci regenerace by se zejména měl vyřešit problém s nedostatkem parkovacích míst. Zároveň by mělo dojít k opravě komunikací, vybudování nové zeleně a nových dětských hřišť."

Radnice s obyvateli sídliště komunikuje. „Sami nás kontaktují prostřednictvím webu nebo volají. Díky tomu nějakou hrubou představu o tom, co by lidé na sídlišti potřebovali, máme. V momentě kdy ten projekt regenerace bude zpracován, tak ho důkladně probereme právě s obyvateli," plánuje mluvčí Kristýna Brožová.

Radnice v současné době nechává dělat na regeneraci sídliště Špičák projekt. Dokumentace, která příjde na zhruba půl milionu korun, je nutná aby bylo možné požádat o dotaci. Není ale jisté, zda ji město získá.

Tomáš Mařas, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme