Na Lipně začíná bruslařská sezóna

Pětikilometrový okruh mají k dispozici bruslaři na Lipně. Správci ledové dráhy odhrnuli sněhovou vrstvu a okruh vykartáčovali. Trasu chtějí postupně prodlužovat, aby mohli bruslaři dojet až do Přední Výtoně nebo do Frymburka stejně jako v loňském roce.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bruslařská dráha na zamrzlé přehradě Lipno

Bruslařská dráha na zamrzlé přehradě Lipno | Foto: Lipno Servis, s. r. o.

Led je silný dvacet centimetrů a bruslaře bez problémů unese. Podle správce dráhy Jana Staňka ale zatím není úplně hladký: „Kvalita ledu je ovlivněna oblevou, je to trošku hrbolkaté, ale lepší se to. Když nám pomůže sluníčko, tak si myslím, že se to vylepší.“

Přehrát

00:00 / 00:00

O bruslení na Lipně mluvil na Radiožurnálu správce zdejšího ledu Jan Staněk

Martin Řezáč ze společnosti Lipno Servis navíc upozorňuje, že mimo bruslařskou dráhu by se lidé raději vydávat neměli. Na nebezpečí upozorňují i informační tabule, kde jsou popsaná pravidla bezpečného pohybu na ledu.

„Určitě se doporučuje držet se jen upravené bruslařské dráhy, protože tam je led kontrolován. Lipno je jezero, je to přírodní vodní plocha a led nemusí být všude stejně silný. Vyvěrají tady různé potoky a proudy vody. Proto se doporučuje držet se bruslařské dráhy,“ vysvětluje Řezáč.

Ivan Mls, Lenka Rafaelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme