Na novém úseku D1 mezi Přerovem a Lipníkem se krade. Stavaři si pronajali sklady

Kabely, mříže, roury, nafta ze strojů, ale třeba i štěrk. O veškerý tento materiál je mezi zloději zájem. Přichází o něj i stavaři na novém dálničním úseku mezi Přerovem a Lipníkem nad Bečvou. Firmě už ale došla trpělivost, a tak si podél budovaného úseku pronajala hned několik skladů. I když je to pro ně finančně i časově nákladné, stroje a veškerou techniku sem na každou noc sváží.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Stavba dálnice D3 u obce Úsilné u Českých Budějovic

Stavba dálnice D3 u obce Úsilné u Českých Budějovic | Foto: Martin Pokorný

Je 7 hodin večer a do skladu v Loučce se po směně sjíždějí všechny stavební stroje.

„Zatím tady parkují kolový bagr, tatry, osmikolky, pojízdné dílny a tak dále,“ říká Zbyněk Hatlák, který na místě pracuje jako mistr.

Do skladu v Loučce na noc dělníci přivážejí všechny stroje. Nechtějí totiž přes noc přijít o naftu a nejrůznější součástky. V bagru přijíždí také pan Libor.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na stavbě nového úseku D1 mezi Přerovem a Lipníkem nad Bečvou si kvůli zlodějům museli pronajmout sklady. Více Lenka Kratochvílová

„Beru to jako nutnost, protože zloději jsou dnes na každém kroku a tady je to alespoň hlídané,“ vysvětluje.

Na nádvoří jsou tu složené nejrůznější plastové roury, textilie a mříže. Hlídají je tři bezpečnostní kamery.

I když stavaři za pronájem skladů musí platit, investice se jim vyplatí.

„Nemusíme sáhodlouze řešit oplocení našich provizorních zařízení, stavenišť, nemusíme platit strážní službu. Tam, kde to máme nyní, platíme vyšší nájem, ale při porovnání to vychází výhodněji,“ popisuje projektový manažer Viktor Kaštyl.

Všechno do skladů ale schovat nejde a stejně tak i uhlídat celý 14kilometrový úsek stavby. Naposledy se tu zloději vloupali do unimobuněk dělníků.

„Vzali si tam nějaké přístroje, myslím, že i čerpadlo. Škoda je řádově 10 tisíc,“ shrnuje Zbyněk Hatlák.

Lenka Kratochvílová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme