Na řidiče čekají komplikace v centru Olomouce i na výpadovce na Šternberk

V Olomouci přibyly ode dneška další uzavírky. Kvůli opravám železničního podjezdu v Pavlovičkách je neprůjezdná výpadovka na Šternberk. Navíc od pondělí už zákazové značky uzavřely i výjezd směrem na Brno. Ucpané je tak centrum Olomouce i část městského průtahu. Frekventovaný tah na Šternberk bude neprůjezdný do poloviny června.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karlovo náměstí, uzavírka, dopravní omezení

Karlovo náměstí, uzavírka, dopravní omezení | Foto: Filip Jandourek

„Nejspíš asi zavřeme,“ krčí odevzdaně rameny Jakub Vrána. Na ulici Chválkovická má prodejnu autobaterií. Bezradnost se u něj mísí se vztekem. Kvůli uzavírce a hlavně velké objížďce totiž přijde o řadu zákazníků.

„Prodáváme zboží, které je těžké, a málokomu se bude asi chtít jezdit autobusem. Pokud to tady uzavřou, tak sem nikdo nepřijde. Protože kdo by objížděl celé město kvůli tomu, aby si sem šel koupit nějaké zboží?“ je přesvědčený majitel obchodu.

To řidič kamionu Karel Daniš je na podobné komplikace zvyklý a bere to s ledovým klidem. „Já si na to zvyknu. Uvidím, jak to bude označené.“

Přehrát

00:00 / 00:00

Řidiče v Olomouci čekají další komplikace. Kromě uzavřené výpadovky na Brno bude neprůjezdný i směr na Šternberk a Opavu

Zákazové značky zkomplikují řidičům jízdu kvůli opravám železničního podjezdu a kvůli posunutí tramvajové zastávky v blízkosti právě stavěného obchodního centra. Jízda po opravované Divišově ulici tak bude pouze jednosměrná.

„Každý z řidičů, který pojede ve směru od Šternberka do centra města, bude pokračovat ulicí Divišovou a Hodolanskou. V opačném směru bude celý provoz veden až na kruhový objezd, který potom vede do katastru Bystrovan,“ vysvětluje mluvčí olomoucké radnice Radka Štědrá.

„Ta křižovatka, která je ještě předtím, světelná křižovatka, která v podstatě míří do průmyslové zóny v oblasti ulice Pavelkovy, v tomto případě pojedou pouze nákladní vozidla,“ doplňuje.

Olomouci chybí východní část obchvatu

Chválkovická ulice patří mezi nejfrekventovanější místa v Olomouci. Denně tu projedou desetitisíce aut.

Městu zoufale chybí východní část obchvatu. Plánuje se už dvacet let. Teď radní slibují, že budou tlačit na stát, aby se do pěti let začal stavět. Pak by mohly odpadnout zbytečné nervy řidičům i problémy místním obyvatelům a obchodníkům.

Uzavírka silnice I/46 (ul. Pavlovická) v Olomouci | Foto: Český rozhlas

Blanka Mazalová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme