Na silnicích Vysočiny se vytvořila ledovka, v kopcích stojí kamiony

Meteorologové prodloužili výstrahu před novým sněhem a sněhovými jazyky až do dnešního večera. Na horách může v následujících hodinách připadnout téměř čtvrt metru nového sněhu. V západních Čechách leží místy nová až deseticentimetrová vrstva, na Vysočině je to kolem osmi centimetrů. V kopcích tak mají problémy kamiony.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Řidič kamionu se nemohl rozjet do kopce ve Velkém Beranově na Jihlavsku. Nakonec ho musel zcouvat

Řidič kamionu se nemohl rozjet do kopce ve Velkém Beranově na Jihlavsku. Nakonec ho musel zcouvat | Foto: Lucie Maxová

Na hlavním tahu číslo 19 na Žďársku mezi Havlíčkovým Brodem a Žďárem nad Sázavou jsou ve vrstvě sněhu vyjeté koleje a na vedlejších komunikacích je uježděný sníh, na kterém auta podkluzují. Navíc stále hustě sněží.

Právě na Žďársku mají dnes problémy kamiony. Uvízly například v kopci na silnici mezi Novým městem na Moravě a Bystřici nad Pernštejnem a nevyjely ani zledovatělou silnici mezi Netínem a Radostínem nad Oslavou.

Problémy na dispečink silničářů hlásí také z Pelhřimovska, například u Kamenice nad Lipou a u obce Pravíkov. Velká opatrnost, pomalejší jízda a časová rezerva na cestu jsou tak na Vysočině opět aktuální.

Východ USA sužuje sníh, šest států vyhlásilo stav ohrožení

Číst článek

Podobná situace je téměř ve všech krajích, zvýšil se také počet dopravních nehod, komunikace jsou ale až na výjimky se zvýšenou opatrností sjízdné.

Už od pondělního večera je pro nákladní auta nad 3,5 tuny uzavřena silnice 10 z Tanvaldu na Jablonecku směrem na Harrachov a dál až na česko-polskou hranici. Kamiony v Libereckém kraji neprojedou ani silnicí mezi Jabloncem a Libercem přes Kunratice.

V Moravskoslezském kraji je také už od pondělí pro nákladní auta neprůjezdná cesta mezi Ostravicí a Bílou na Frýdecko-Místecku. Uzávěra by měla platit minimálně do 15 hodin.

Hana Mikulincová, Simona Bartošová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme