Na Staroměstském náměstí rozkvete obrovský koberec

Obyvatelé a turisté budou mít jedinečnou příležitost na vlastní oči na Staroměstském náměstí v Praze vidět květinový belgický koberec. Pro ten se využívají jen okvětní lístky begonie. Na obrazci budou zobrazená dvě hlavní témata.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Begonie

Begonie | Foto: www.petsdirect.dk

„Zaprvé znak města Prahy, který je také vyobrazen na pražském orloji, a za druhé to bude inspirace obdobím secese. Vše pak doplňuje logo Evropské unie, protože koberec se zde pokládá především u příležitosti belgického předsednictví v Radě Evropské unie,“ vysvětluje Eva Černá z belgického velvyslanectví.

Jak také tvrdí, na jeden metr čtvereční je potřeba tři sta květin, což znamená 15 tisíc květin pro celý koberec.
Lístky begónií, které nabízejí mnoho rozmanitých barev, se trhají den před položením koberce. Do Prahy dorazily dnes brzy ráno chlazeným kamionem.

„Návštěvníkům a obyvatelům Prahy doporučujeme přijít se podívat už v pátek po dvabnácté hodině, kdy koberec bude stavět třicet dobrovolníků. Ve čtyři hodiny by měl být hotový a slavnostně otevřen bude v šest hodin večer,“ informuje Eva Černá.

Stavba koberce, jehož přípravy a plánování zaberou zhruba jeden rok, bude vystavěn na ploše pěti set metrů čtverečních. K vidění bude monumentální dílo do neděle 5.9. do 18 hodin, kdy bude demontován. Déle tyto květiny totiž nevydrží čerstvé.

Klára Bílá, Mariana Zapotilová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme