Na Vysočině pokračuje modernizace D1 v úseku Lhotka - Velká Bíteš

Na jeden z modernizovaných úseků dálnice D1 se poprvé po zimě vrátili dělníci. U exitů Lhotka a Velká Bíteš proto řidiči ve směru do Brna pojedou zhruba 200 metrů jen jedním pruhem. Přípravné práce s částečnými uzavírkami potrvají do 19. března, samotná modernizace má začít na přelomu března a dubna.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

U Velké Bíteše začala další část modernizace dálnice D1

U Velké Bíteše začala další část modernizace dálnice D1 | Foto: Olga Štrejbarová

Vozovku budou dělníci frézovat jen mimo dopravní špičku, což je každý čtvrtek a pátek od 15 do 20 hodin.

„Znamená to zároveň i dočasné uzavření části exitu a mimoúrovňové křižovatky 153 Lhotka. Týká se to jen směru z Prahy do Brna,“ řekl mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Jan Rýdl.

„Mezi kilometry 153 a 163 je na dvou místech svedena doprava do levého jízdního pruhu. Značky a šipky prakticky úplně zmizí v době dopravní špičky,“ dodal.

Ředitelství silnic a dálnic už na konci února oznámilo, že v dubnu začne modernizovat úsek D1 mezi Nupaky a Prahou-Chodovem v délce zhruba osmi kilometrů. Opačný směr ŘSD modernizovalo už loni.

Celá modernizace D1 mezi Mirošovicemi na 21. kilometru a Kývalkou na 182. kilometru by podle odhadů státu měla přijít asi na 14 miliard korun. Nejvytíženější tuzemská dálnice už v této části překročila svou životnost o přibližně 10 let.

Modernizace D1 v roce 2015 | Foto: Český rozhlas

Eva Kézrová, Simona Bartošová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme