Na závěrečný den MotoGP v Brně zamířily desetitisíce fanoušků, na D1 je kolona 10 kilometrů

Na Masarykově okruhu v Brně odstartoval závěrečný den Motocyklové Grand Prix. Na závodiště zamířily desetitisíce diváků. Na dálnici D1 u Brna se mezi sjezdy 182 a 190 ve směru na Prahu vytvořila v souvislosti se závody bezmála desetikilometrová kolona a kolabuje doprava. Vozidla ale stále popojíždějí. Důvodem je déšť, kvůli kterému nemohou auta parkovat na přírodních parkovištích.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Na MotoGP míří desetitisíce lidí. Kvůli dešti je policisté odklánějí na starou dálnici

Na MotoGP míří desetitisíce lidí. Kvůli dešti je policisté odklánějí na starou dálnici | Foto: Luděk Hubáček | Zdroj: Český rozhlas

Policie vymezila pro parkování takzvanou starou dálnici. Dopravní podnik města Brna zavedl další linku, která návštěvníky vozí z parkoviště na staré dálnici do areálu závodů. Podle mluvčí dopravního podniku Barbory Lukšové spoje jezdí po několika minutách.

Policie od rána upozorňovala řidiče na to, že mají sjíždět na exitu 190 a přes kruhový objezd Veselka parkovat na staré dálnici. Podle mluvčího brněnské policie Pavla Švába na to ale někteří řidiči nedbali a pokračovali na sjezd 182 Kývalka, což policie nedoporučovala.

Lidé kvůli dešti nemohou parkovat na přírodních parkovištích a trávnících, kde je mnoho vody. To způsobilo v dopravě zmatky. „Parkovací kapacita na staré dálnici je však zaplněná pouze z poloviny a místa tam jsou,“ zdůraznil Šváb. Podle něj se na místo dostali bez větších problémů řidiči, kteří vyjeli včas. „Pokud někdo vyjel později, logicky má problémy,“ dodal mluvčí.

Dopravní podnik zavedl nově linku P, která odváží posádky zaparkovaných vozidel ze staré dálnice přímo do areálu automotodromu. Původně fungovaly linky 400, která jezdí do areálu z Mendlova náměstí, a X, která jezdí ze Žebětína.

„Na dnešek jsme kvůli Velké ceně měli vyčleněno 60 vozidel, kvůli dešti a mokré variantě parkování na staré dálnici jsme spoje posílili o dalších 20 autobusů. Autobusy jezdí a snažíme se lidi dostat do areálu,“ řekla Lukšová.

ČTK, Tomáš Jelen Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme