Návštěvníci uvidí v Jihočeském muzeu výstavu hub. Obdivovat můžou 300 druhů

Do Jihočeského muzea v Českých Budějovicích se vrací houby. Houbařská výstava začíná právě dnes. Jedná se zároveň o vůbec první výstavu, kterou Jihočeské muzeum představí po náročné rekonstrukci. A díky letošní vydatné houbařské sezoně se bude na co dívat.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Houbaření. Ilustrační foto

Houbaření. Ilustrační foto | Foto: Fotobanka stock.xchng

Tolik hub jako letos nepamatuje ani předseda mykologického klubu Rudolf Mašek, který houbařskou výstavu se svými kolegy připravuje.

„Na růstu hub se podílí hodně faktorů. Samozřejmě to je teplo, vlhko, vítr je špatně,“ říká Mašek.

Na houbařské výstavě v Jihočeském muzeu představí tým Rudolfa Maška kolem tří set různých druhů hub. Včetně vzácných exemplářů.

„Už se objevilo tolik mimořádných druhů, že to nepamatujeme ani v roce, jak byly povodně. Objevily se nám satany, které tady vůbec nerostou, hřib královský, hřib dřevožijný. To jsou chráněné houby. Potom třeba hřib Fechtnerův,“ upřesňuje.

Expozice hub bude zajímavá i pro děti. „Budou mít soutěže, budou mít různé testy. Budou vystavené houby, na druhé straně budou hádat, co to je, jak jsou vzácné, jak jsou jedlé,“ dodává Mašek.

Výstava hub v Jihočeském muzeu potrvá do čtvrtka.

Martin Pokorný Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme