Navzdory dešti a teplotám nad nulou je v krkonošských horských střediscích plno

Současné oteplení sice není pro lyžaře ideální, přesto Krkonoše hlásí plno. V nabídce tamních infocenter nebo konkrétních ubytovacích zařízení se objevují už jen jednotlivé pokoje. Důvodem jsou končící prázdniny v Polsku a začínající prázdniny v Německu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lyžování

Lyžování | Foto: Martin Dušek

Prší a teploty nad nulou k lyžování příliš nelákají. Roman Link z turistického informačního centra ve Špindlerově Mlýně ale tvrdí, že počasí má na návštěvnost menší vliv než kalendář.

„Ve vztahu k ubytování bych to přičítal spíš termínům, kdy jsou prázdniny,“ upozorňuje. A právě ty polské a německé jsou teď krkonošským tématem číslo jedna.

Přehrát

00:00 / 00:00

Navzdory dešti a teplotám nad nulou je v krkonošských horských střediscích plno

Jak říká Tomáš Kverka z půjčovny sportovního vybavení ve Špindlerově Mlýně, cizinci neradi hledají jiné aktivity, než kvůli kterým do hor přijeli.

„Klientela je tady spíš zahraniční a ta sem přijela zkrátka lyžovat a bude chtít lyžovat a nic jiného chtít nebude,“ vysvětluje.

Na sjezdovkách ve velkých krkonošských areálech leží většinou technický sníh, kterého je obvykle mezi 40 a 70 centimetry. Mnoha lyžařům navíc vyhovuje, že je sníh zpomalí.

Co vyhovovat asi nebude, jsou předpokládané delší fronty u lanovek. Těm se nevyhne nikdo bez ohledu na to, jestli zamíří do Pece pod Sněžkou nebo do Špindlerova Mlýna.

Obchodní ředitel tamního skiareálu René Hroneš počítá právě s řadou zahraničních lyžařů. „Polské prázdniny, německé před námi a v podstatě začínají už i české jarní prázdniny, takže lidí očekáváme hlavně v únoru hodně,“ potvrzuje.

Ten, kdo by ale chtěl na hory přijet lyžovat třeba jen na jeden den, má podle Hroneše právě dnes a zítra šanci: „Čekací doby u lanovek jsou do pěti minut, takže teď je ideální čas vyrazit na hory.“

Tomáš Lörincz Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme