Neklidný sever. Vítězství Dernerové může skončit před soudem, záleží na hnutí Severočeši.cz

Část hnutí Severočeši.cz zřejmě podá stížnost proti výsledkům senátních voleb. Na Mostecku za hnutí vyhrála dosavadní senátorka Alena Dernerová, stoupenkyně bývalého vedení hnutí. Přesvědčivě porazila Jiřího Šlégra kandidujícího za ČSSD.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Alena Dernerová obhájila mandát na Mostecku. Prostřednictvím webu ČRo ji okamtitě gratuloval Jiří Šlégr z ČSSD Volby

Alena Dernerová obhájila mandát na Mostecku. Prostřednictvím webu ČRo ji okamtitě gratuloval Jiří Šlégr z ČSSD Volby | Zdroj: ČTK

Současné vedení Severočechů se neúspěšně pokusilo stáhnout její kandidaturu tak jako v případě kandidátů do krajských voleb. O stížnosti by mělo být jasno zítra.

„Je neděle a to je příliš brzy. Musíme se poradit, jaký postup zvolíme,“ říká místopředsedkyně hnutí a zmocněnkyně Hana Jeníčková.

Budu věřit, že Dernerová splní vše, co slíbila, reaguje na porážku Šlégr

Číst článek

Zvolená senátorka Dernerová si ale za svým vítězstvím stojí: „Myslím, že můj výsledek hovoří za vše, a pokud budou chtít, tak ať si zpochybňují. Já si myslím, že pak už rozhodnou jenom soudy.“

Zástupci hnutí nekandidovali už ve volbách do krajských zastupitelstev. Hana Jeníčková stáhla z krajských voleb celou kandidátku Severočechů.cz. Krajský úřad se řídil zápisem v rejstříku ministerstva vnitra, kde byla uvedena jako první místopředsedkyně hnutí, a skutečně vydal informaci o stažení kandidátky.

Na mosteckém magistrátu zase Jeníčková požádala o stažení kandidatury Aleny Dernerové do Senátu. Zástupce druhého tábora v hnutí, místopředseda Jiří Zelenka, ale hned druhý den kroky Jeníčkové na obou úřadech zpochybnil.

Hnutí Severočeši má čas na podání stížnosti do 28. října.

David Černý, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme