Neznámý vandal pomaloval pomník Osvobození v Brně, případ šetří policie

V noci na dnešek zatím neznámý vandal posprejoval pomník Osvobození na Moravském náměstí v Brně. Na podstavec pod sochou rudoarmějce namaloval velké srdce v barvách ukrajinské vlajky. Případ už vyšetřuje policie.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vandal posprejoval pomník Osvobození na Moravském náměstí v Brně

Vandal posprejoval pomník Osvobození na Moravském náměstí v Brně | Foto: Alexej Maximov | Zdroj: Český rozhlas

„Zatím nemáme vyčíslenou škodu. Zjišťujeme další okolnosti případu, pátráme po pachateli,“ říká policejní mluvčí Andrea Procházková s tím, že kriminalisté žádají případné svědky o pomoc.

Brněnský magistrát už dal velkou malbu z pomníku odstranit. V době oslav 70. výročí konce války je podle něj záležitost velice nepříjemná.

„Samozřejmě to je nepříjemná záležitost zejména vzhledem k tomu, že celá republika si připomíná sedmdesáté výročí od osvobození. Nepříjemné je to také proto, že před několika lety došlo k rekonstrukci celé této plochy. K novému osazení tohoto památníku,“ říká mluvčí magistrátu Pavel Žára.

Pomník stojí na náměstí, které neslo 44 let název Rudé armády. V minulosti se stal terčem vandalských útoků několikrát.

Kateřina Pichalová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme