Nová vyhláška zakazuje v Duchcově na Teplicku vysedávání na chodnících a zídkách

V některých částech Duchcova na Teplicku je nově zakázáno vysedávat na zídkách nebo na židlích vynesených na chodník. Totéž platí pro grilování nebo lezení po sochách. Vedení města tak chce zajistit pořádek.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jižní část Duchcova

Jižní část Duchcova | Foto: Ondřej Vlk

Radnice opatření zavedla v některých oblastech směrem na Osek a v celé jižní části města, kde bydlí převážně Romové. Starosta Zbyněk Šimbera z ČSSD ale odmítá, že by se vedení města zaměřilo právě na tuto menšinu.

„Aby nám tam ti lidé neposedávali na nábytku, který si vyndají, aby neničili zídky tím, že po nich posedávají, aby nám nelezli po sochách a další a další,“ vysvětluje.

Opoziční zastupitelka a bývalá starostka Jitka Bártová ze sdružení Šance pro Duchcov považuje vyhlášku za zbytečnou:

„Já to trošku vnímám jako populistické gesto, protože si myslím, že zábor veřejného prostranství sezením na chodníku se dal řešit i předtím. V minulém volebním období se dařilo lidem odebírat židličky při sezení na chodníku.“

Strážníkům prý ale vyhláška usnadní práci. Podle ředitele městské policie Josefa Hulína nebudou muset zvažovat, na základě jakého zákona lidi postihovat.

„Vyhláška být musí, protože jak bylo i z minulosti vidět, nestačí pouze domluva. Vždycky je pro strážníky dobře, pokud za sebou mají nějaký dokument,“ dodává také starosta.


Zvětšit mapu

Gabriela Hauptvogelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme