Nové záběry: dva lidé se před padající střechou v České Třebové schovali ve dveřích

UVNITŘ VIDEO. Když se minulou sobotu začala hroutit střecha sportovní haly v České Třebové, bylo uvnitř na 80 lidí. Většině se podařilo utéct. Dva lidé ale v hale uvízli. Aby si zachránili život, schovali se do zárubně dveří, upozornila Česká televize.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

V době havárie se v budově konal turnaj florbalistů. Nikdo nebyl zraněn.

V době havárie se v budově konal turnaj florbalistů. Nikdo nebyl zraněn. | Foto: David Taneček | Zdroj: ČTK

„Bylo to hodně natěsno, když už jsme byli u dveří a tlačili lidi ven. Teď tam padali na sebe ve dveřích, protože se tam nevešli, takže jsme měli krizovou situaci, že jsme nemohli vyjít ven. To byla taková poslední minuta, kdy jsme viděli, že už jsou trámy skoro na zemi, zhaslo se a zvedl se ohromný vítr. Bylo to prostě hrozný,“ popsal situaci florbalový trenér Martin Šmíd.

Hráči i diváci měli na útěk sotva půl minuty. Přesto se téměř všem podařilo včas uprchnout. A to i díky pohotovosti některých lidí, včetně trenéra Šmída.

Jak ale ukazují nové záběry, které zveřejnila Česká televize, dvěma lidem se nepodařilo včas uprchnout. Ve zmatku, který nastal, když začala střecha padat, zůstali v hale. Život si zachránili tak, že se schovali do výklenku pro dveře. To jim zachránilo život.

Policisté nyní vyšetřují pád střechy haly jako obecné ohrožení z nedbalosti. Viníkovi hrozí až osm let vězení. Rozbořená sportovní hala zůstává zajištěná policejními páskami. Vyšetřovatelé také dál zkoumají příčinu zřícení střechy.

Oprava haly by podle hejtmana Pardubického kraje Martina Netolického z ČSSD nemusela být extrémně náročná. Podle předběžného posouzení nebyla budova jako celek zásadně poškozena.

V pondělí by měl zřícené části konstrukce začít zvedat jeřáb, aby znalec mohl místo podrobněji ohledat. Po dokončení prohlídky zajistí střežení objektu kraj jako jeho vlastník.

Josef Kopecký, Josef Ženatý, Petr Jadrný Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme