O místě konání příštího festivalu Rock for People se rozhodne v nejbližších dnech

Příští týden by mohlo být jasné, kde bude příští ročník festivalu Rock for People. Spekuluje se totiž o tom, že by se akce, na kterou přijíždí desetitisíce lidí, přestěhovala z Hradce Králové do Plzně. Téměř dvakrát větší západočeská metropole může totiž organizátorům nabídnout víc peněz. Organizátoři Rock for People včera jednali s hradeckým primátorem.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hradec Králové, festival Rock for People. Open air vystoupení Lucie na 120 minut, posouval se kvůli délce nakonec program, uzavírací Asian Dub Foundation hráli asi až o 30 minut později

Hradec Králové, festival Rock for People. Open air vystoupení Lucie na 120 minut, posouval se kvůli délce nakonec program, uzavírací Asian Dub Foundation hráli asi až o 30 minut později | Foto: Matěj Skalický | Zdroj: Český rozhlas

„Záleží to na podmínkách, které řešíme a o kterých se bavíme s představiteli města.“ Hlavní organizátor festivalu Michal Thomes nechtěl být po 45minutovém setkání s hradeckým primátorem příliš konkrétní.

Připouští ale, že jde o finanční podporu ze strany města i o zájem domácích návštěvníků festivalu:

Přehrát

00:00 / 00:00

Kde se bude konat festival Rock for People v roce 2015, zjišťoval redaktor Jiří Fremuth

„Samozřejmě tento typ kulturní akce závisí na penězích od partnerů, na podmínkách areálu, kde se koná, na počtu diváků. Je všeobecně známo, že hradečtí tuto akci navštěvují v počtu menším, než bychom si představovali.“

Michal Thomes přiznává, že organizátoři už jednali v Plzni. Ta je v příští rok Evropským městem kultury a může zřejmě nabídnout větší dotaci než Hradec Králové. Zájem o přesun festivalu přiznává i námětek plzeňského primátora pro kulturu Martin Baxa z ODS.

„Samozřejmě chceme, aby zde i v oblasti hudby byl program, který by měl mít evropský rozměr. Rock for People svou kvalitou tuto podmínku určitě naplňuje. Takže uvidíme, jestli jednání, která se vedou, nakonec povedou k nějakému zdárnému výsledku,“ uvedl.

Královéhradecký primátor Zdeněk Fink z Hradeckého demokratického klubu o zájmu Plzně ví. Ani on ale nechtěl probíhající vyjednávání podrobněji komentovat.

„Mají velkou nabídku z Plzně, zejména pro příští rok, a dohadujeme jinou variantu, třeba souběhu obou festivalů nebo pak jeho návratu do Hradce, a budeme o tom jednat,“ sdělil.

A o tom, zda se fanoušci příští rok v létě vydají na východ, nebo západ Čech, má být jasno příští týden. Třetího prosince totiž plzeňští organizátoři Evropského města kultury představí program štědře dotované akce.

Jiří Fremuth Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme