O první řádné volby po více než 30 letech je v Petrově nad Desnou zájem

V obci Petrov nad Desnou na Šumpersku jsou letošní komunální volby vůbec první řádné po více než 30 letech. V obci s 12 stovkami obyvatel jsou tak opravdovou událostí a zájem je velký.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Komunální volby a volby do Senátu

Komunální volby a volby do Senátu | Foto: Tomáš Adamec

„Petrov nad Desnou se s příchodem letošního roku osamostatnil, když se odtrhl od Sobotína. V únoru se konaly mimořádné volby, kde si Petrovští zvolili po více než 30 letech svého prvního starostu,“ vysvětlila reportérka Zdeňka Jílková.

Z 1.200 obyvatel je v Petrove 900 voličů a lidé vybírají 11 zastupitelů z šesti kandidátek. „Zájem obyvatel o volby je velký. Včerejší účast se dostala na hranici 30 procent. Do volební místnosti přicházeli prakticky všechny věkové kategorie,“ uvedla reportérka.

Ve vesnici roku 2010 jsou volby společenskou událostí

Jak na Radiožurnálu přiblížila reportérka Marta Vacková, před volební místnosti v Ratměřicích na Benešovsku, které před měsícem získaly titul Vesnice roku, vládne veselá nálada.

„Místní pojali volby jako společenskou událost. Přestože se tady volí z jediné kandidátky, na které je přesně tolik uchazečů, jako je míst v zastupitelstvu, volební účast do této chvíle přesáhla 60 procent registrovaných voličů

Místní před volební místností diskutují hlavně o slavnosti, kterou chystají na příští pátek a na kterou pozvali i prezidenta Václava Klause. „A už dnes přemýšlí o tom, jak se připravit na evropské kolo soutěže o Vesnici roku,“ dodala z Ratměřic reportérka Marta Vacková.

Zdeňka Jílková, Katarína Brezovská, Marta Vacková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme