Obce u vybuchlého muničního areálu na Zlínsku budou na dva dny evakuovány

Obyvatele obcí u muničního skladu ve Vrběticích na Zlínsku, který zničila exploze, čeká postupně během dvou dnů preventivní evakuace. Někteří lidé budou muset opustit své domy už zítra v 7 hodin ráno. Rozhodl o tom krizový štáb. Občany o vzniklé situaci informují obecní rozhlasy.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Muniční sklad u Vrbětic na Zlínsku je stále pod dohledem policie

Muniční sklad u Vrbětic na Zlínsku je stále pod dohledem policie | Zdroj: ČTK

Kvůli pokračujícímu průzkumu je podle krizového štábu nutné rozšířit bezpečnostní zóny.

Nové perimetry od rizikových míst, kde ještě může být aktivní munice, už zasahují do obydlených oblastí.

Zítra ráno proto hasiči evakuují část Lipové a Vlachovic a část areálu Vlárských strojíren. V pátek to budou Vrbětice, další část Vlachovic a celé Vlárské strojírny. Odsun začne vždy v 7 ráno, domů se lidé vrátí po 16. hodině.

Pro obyvatele přijedou autobusy, nemocné a seniory přepraví sanitky. Od 8 do 16 hodin nepojedou v okolí autobusy ani vlaky, zavřené zůstanou i místní školy.

„Občané budou informováni jak na webových stránkách, tak rozhlasem. Ti, kterých se evakuace bezprostředně týká, ještě v dnešních hodinách dostanou letáčky, kde bude přesně napsáno, co mají dělat, kam se mají shromažďovat, co si mají vzít s sebou a tak dále,“ popsal člen rady obce Vlachovice a zástupce starostky Zdeněk Školek.

Exploze muničního skladu ve Vrběticích minulý čtvrtek zdemolovala téměř celý objekt a v okolí skladiště leží zbytky pěchotní a dělostřelecké munice. Stále nezvěstní jsou dva lidé, kteří se uvnitř areálu pohybovali.

Výbuch na Zlínsku zničil sklad munice, dva lidé jsou pohřešováni | Foto: ČTK

Simona Bartošová, Roman Verner Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme