Olomoučtí studenti medicíny vytáhli do boje proti kouření

Odradit lidi od kouření je možné několika cestami -od nápisů o škodlivosti kouření na krabičkách až po osvětové přednášky. Existují ale i způsoby méně tradiční a zaměřené více na mladé lidi.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

kouření

kouření | Foto: Jan Rosenauer

Právě jim je určena nekuřácká party, která se dnes uskuteční v Olomouci. Pořádají ji studenti sdružení v IFMSA - Mezinárodní federaci asociací studentů medicíny.

Mladí lidé se chtějí bavit a na dnešní party si mohou vyzkoušet, že k zábavě nepotřebují cigarety. Akci, která začne v 21 hodin večer v olomouckém U klubu, proto nebude doprovázet cigaretový dým. A protože cigarety dnes nejsou povoleny, budou je studentům zabavovat svůdné sestřičky a pan doktor, kteří místo nich rozdají kondomy.

Ještě předtím v 16 hodin si mohou zájemci vyslechnout přednášku o škodlivosti kouření vedenou lékařkou Jarmilou Šmoldasovou.

Dnešní party není jedinou studentskou aktivitou proti kouření. Studenti medicíny se speciálním programem navštěvují mateřské školy samozřejmě také základní a střední školy.

Milan Kopp, Radoslava Kvasničková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme