Oprava D1 u Průhonic skončila s třítýdenním předstihem

Dlouhé kolony na příjezdu do Prahy po dálnici D1 dnešním večerem skončí. S téměř třítýdenním předstihem stihli dělníci vyměnit nový povrch i svodidla od nultého po devátý kilometr. V zítřejší ranní špičce tak řidiči v obou směrech pojedou bez omezení ve třech pruzích.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dálnice D1 – omezení u Průhonic

Dálnice D1 – omezení u Průhonic | Foto: Jakub Vodička | Zdroj: Český rozhlas

„Finální kontrola provedeného díla, která probíhala o víkendu, dnes ukázala, že tam není žádný problém. Zřejmě ještě dnes večer okolo 21. hodiny začneme likvidovat dopravní opatření. Zítra už bude doprava bez komplikací,“ říká Jan Rýdl z Ředitelství silnic a dálnic.

Podle původních plánů měla oprava D1 u Průhonic trvat skoro do konce června, před pár dny se povedlo zhruba o týden zkrátit také opravu na dálnici D5.

Přehrát

00:00 / 00:00

O aktuálním stavu oprav na D1 mluvil Jan Rýdl z Ředitelství silnic a dálnic

Další opravy dálnic ale pokračují. Z pohledů řidičů asi nejsložitější je situace na D1 za Brnem u Rohlenky.

„Předpokládáme, že toto léto tam strávíme v dopravním omezení. Ale i tady se budeme snažit s těmi harmonogramy něco udělat, abychom co nejkratší dobu komplikovali dopravu. Nicméně i tady je situace silničního svršku tak závažná, že se nedalo na nic čekat,“ dodává Rýdl.

Eva Kézrová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme