Otrávení vězni už nejsou v přímém ohrožení života, sedm jich je zpět za mřížemi

Jedenáct vězňů, kteří se včera přiotrávili léky na srdeční arytmii, už je mimo ohrožení života. Sedm z nich už se z nemocnice vrátilo zpět do cel, další čtyři zůstávají ve vážném, ale stabilizovaném stavu v péči lékařů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Polská správa hmotných rezerv má okamžitě k dispozici ve formě rezervací až 500 základních druhů léků.

Polská správa hmotných rezerv má okamžitě k dispozici ve formě rezervací až 500 základních druhů léků. | Foto: CC0 Public domain, Fotobanka Pixabay

Jak se muži k lékům dostali a proč se předávkovali, zatím není jasné.

„To se právě vyšetřuje. Dokud vyšetřování nebude uzavřeno, není to ke zveřejnění,“ uvedl mluvčí Vězeňské služby Robert Blanda.

Dá se ale téměř jistě vyloučit, že šlo o náhodu. Svědčí o tom jak vysoký počet otrávených, tak načasování – k předávkování došlo prakticky ve stejný okamžik.

Odsouzené včera převezli do nemocnic v Pardubicích a Chrudimi poté, co se přiotrávili prášky na léčbu srdeční arytmie. Potvrdil to mluvčí Nemocnic Pardubického kraje Pavel Kožený.

Zdravotníci pacientům ve věku okolo 20 let vypumpovali žaludek, dva z otrávených museli resuscitovat. Původní informace České televize, že jeden z otrávených vězňů zemřel, se však nepotvrdila.

ČRo, Josef Kopecký Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme