Policie obvinila 20 lidí z podvodů s úrazovým pojištěním za 38 milionů

Pardubičtí kriminalisté rozpletli případ obřího podvodu s úrazovým pojištěním. Organizovaný podvod začínal u pojišťovacích agentů, kteří několik let fingovali nebo zkreslovali údaje o úrazech. Do případu jsou zapleteni i renomovaní lékaři a rehabilitační sestry. Celková škoda je 38 milionů korun.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Náměstek pro službu kriminální policie a vyšetřování pardubického krajského ředitelství policie Jiří Žouželka na tiskové konferenci k pojišťovacím podvodům

Náměstek pro službu kriminální policie a vyšetřování pardubického krajského ředitelství policie Jiří Žouželka na tiskové konferenci k pojišťovacím podvodům | Zdroj: ČTK

Na případ upozornila Pojišťovna České spořitelny, která odhalila desítky podezřelých pojistných událostí a obrátila se na pardubickou kriminálku. Ta na případu pracovala 16 měsíců.

Kriminalisté zjistili, že na vrcholu skupiny stál pojišťovací agent z Libereckého kraje s manželkou, kteří vytvořili síť odborných lékařů, rehabilitačních pracovníků a klientů v pěti krajích.

Přehrát

00:00 / 00:00

Pardubičtí policisté obvinili 20 lidí z pěti krajů, včetně Prahy, z podvodů s úrazovým pojištěním. Více od redaktorky Drahomíry Bačkorové

Společně falšovali hlášení o úrazech, které se buď vůbec nestaly, nebo šlo o stará neléčená zranění. Vyšetřování vyvrcholilo zásahem letos v březnu.

„V brzkých ranních hodinách se provedl zásah v Pardubickém kraji, Středočeském kraji, Libereckém kraji, Ústeckém kraji a hlavním městě Praze. Bylo zadrženo šest hlavních pachatelů, proti kterým bylo zahájeno trestní stíhání,“ uvedl vyšetřovatel Michal Bohuš.

„Ta hlavní osoba skupinu nejenom koordinovala, řídila, ale zároveň inkasovala i výnosy z trestné činnosti a následně zajišťovala jejich rozdělení mezi jednotlivé aktéry,“ popsal fungování skupiny kriminalista David Kakrda.

Obviněno je celkem 20 osob, z toho 8 lékařů a dvě rehabilitační pracovnice. Šest z nich je ve vazbě.

Drahomíra Bačkorová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme