Pardubický kraj zaplatí za spojení svých nemocnic pět milionů korun

Sloučení nemocnic bude Pardubický kraj stát zhruba pět milionů korun. Peníze zaplatí za právní a poradenské služby. Na konci letošního roku se všech pět zdravotnických zařízení spojí do jedné akciové společnosti, hejtmanství si od toho slibuje úsporu v provozu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nemocnice Na Homolce

Nemocnice Na Homolce | Foto: Filip Jandourek

Kraj chce sjednotit účetnictví nemocnic, nákupy zdravotnického materiálu nebo platy lékařů. Administrativní proces je složitý, proto kraj zaplatí odborníky a právníky, kteří s tím mají zkušenosti.

Podle hejtmana Romana Línka z Koalice pro Pardubický s takovými výdaji kraj počítá v letošním rozpočtu.

„Platíte právní firmě, platíte KPMG, to jsou náklady v řádu tří milionů korun. Pak jsou další externí služby, ale já si myslím, že se vejdeme do pěti milionů. To je pořád v rámci rozsahu, který zastupitelstvo schválilo,“ uvedl Línek.

Přestože nová společnost bude mít svého generálního ředitele, v nemocnicích současné vedení zůstane.

„Co se týče pozic ředitelů nemocnic, tak pochopitelně i v novém uspořádání budou dále zachovány. Ale jejich specializace se bude týkat zejména zdravotní péče v dané lokální nemocnici,“ doplnil hejtman s tím, že v nové společnosti klesne počet členů představenstva i dozorčí rady.

Iveta Záleská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme