Pardubičtí vězni k volbám nemůžou, v nemocnici zase není zájem

Ve 14 hodin začaly komunální volby. Volební místnosti se otevřely ve stovkách měst a obcí. Pokud lidé nemohou ze zdravotních důvodů ke komisi přijít, může pověřený komisař s přenosnou urnou zajít k nim domů. Stejně tak tomu je ve zdravotnických zařízeních. Volit můžou i vězni, pokud si odpykávají trest ve volebním obvodě, kde mají trvalé bydliště.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Volby 2014

Volby 2014 | Foto: Filip Jandourek

V nemocnici v Pardubicích mohou volit jen lidé, kteří bydlí ve volebním okrsku, ve kterém zdravotnické zařízení stojí. V této části města se to týká šesti stovek voličů.

Musí se ale včas nahlásit volební komisi, že chtějí odvolit u nemocničního lůžka. Zatím to nikdo neudělal.

ONLINE: Voliči rozhodují, kdo je bude zastupovat na radnicích a ve třetině Senátu

Číst článek

V komunálních volbách může hlasovat každý plnoletý občan jen v místě trvalého bydliště. Proto třeba odsouzení v pardubické věznici dnes a zítra k volbám nepůjdou.

Nikdo z nich nemá trvalé bydliště v daném volebním obvodě, kde věznice funguje a kde si momentálně odpykávají trest odnětí svobody. Informovala o tom Vězeňská služba České republiky.

Ondřej Wolf, Iveta Záleská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme