Pět dní stál uvězněný v bahně. Dělníci vyprostili bagr z rybníka v Telči

VIDEO V ČLÁNKU. V Telči na Jihlavsku dělníci v pátek večer vyprostili bagr utopený ve Štěpnickém rybníku, a to po pěti dnech. Stroj do vysoké vrstvy bahna zapadl v pondělí asi třicet metrů od břehu. Jeho řidič čekal deset hodin na pomoc. Hasiči se k němu dostávali na speciálním člunu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zapadlý bagr, Telč

Zapadlý bagr, Telč | Foto: Olga Štrejbarová

Nevšední podívaná na rybníku v centru města lákala davy lidí. Zpestřením pro ně byl i druhý bagr, který se vydal na pomoc prvnímu a sám zapadnul.

K události došlo při pravidelném odbahňování rybníku. Bagr zapadl asi třicet metrů od břehu. „To se stane, tam nikdo neví, co je na dně. Jedete, jedete a najednou se to překlopí,“ říká řidič druhého zapadlého stroje Petr Tomáš. „Musí se k němu udělat cesta. Používáme klády nebo nějaké panely, polštáře, musíme se k němu dostat.“

Bagr na rybník vyjel, aby změřil mocnost bahna, což je údaj, který radnice potřebuje do projektu na vyčištění této vodní plochy. "Ukázalo se, že v rybníce je podstatně víc bahna, než jsme předpokládali," řekl ČTK starosta Roman Fabeš.

Dělníci během předchozích dnů částečně odklonili tok vody a snížili tak vrstvu bahna kolem zapadlého stroje.

Olga Štrejbarová, Hana Mikulincová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme