Po školačce z Ústí pátrají policisté z celého kraje. Prověřují záběry kamer z okolních měst

Pátrání po pohřešované Michaele Muzikářové z Ústí nad Labem nepolevuje. Školačku kromě speciálního týmu hledají také kriminalisté z celého kraje. Vyhodnocují informace od veřejnosti a prověřují kamerové záznamy z okolních měst. Policie dívku hledá už jedenáctým dnem.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pohřešovaná Michaela M. z Ústí nad Labem.

Pohřešovaná Michaela M. z Ústí nad Labem. | Foto: Policie ČR

Policisté dosud podle Veroniky Hyšplerové z ústecké krajské prověřili zhruba 130 oznámení od veřejnosti.

„Kromě speciálního týmu se na pátrání podílí rozšířený tým kriminalistů z jednotlivých územních odborů. Ti zajišťují záběry z městských kamerových systémů z jiných měst a dalších pro nás důležitých míst,“ popsala Hyšplerová.

Po dívce se pátrá nejen v Česku, ale i v zahraničí. V pátek se do pátrání zapojil i speciálně vycvičený pes saské policie.

Policie zveřejnila další fotografie pohřešované dívky z Ústí nad Labem

Číst článek

Školačka zmizela podle policie pravděpodobně 11. ledna, kdy nepřišla do školy. Její matka nahlásila pohřešování tentýž den vpodvečer. Ráno kolem 5.00 odcházela do práce, dívku ale nekontrolovala. Dívčin telefon byl naposledy aktivní 10. ledna večer.

Dívka je 155 až 160 cm vysoká. Má hnědé, lehce zvlněné vlasy na ramena a nosí brýle s fialovými obroučkami. Na sobě měla v době odchodu prošívaný kabát délky ke kolenům a tmavé kozačky s bílou kožešinkou. S sebou měla růžový školní batoh značky Nike.

Kriminalisté i nadále žádají veřejnost o pomoc, informaci přijímají na lince 158 nebo na jakékoli policejní služebně.

Policie vyhlásila pátrání po dívce v kategorii Dítě v ohrožení, což je Národní koordinační mechanismus pátrání po pohřešovaných dětech. Funguje jako systém včasného varování v případech, kdy může být v ohrožení život nebo zdraví pohřešovaného dítěte. Jeho cílem je především zrychlit pátrání a předávání informací.

ČTK, Lucie Valášková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme