Policie obvinila devatenáctiletého řidiče vodního skútru ze smrti mladé ženy na Orlíku

Písečtí policisté obvinili devatenáctiletého řidiče vodního skútru, který v červenci způsobil smrt mladé ženy na Orlické přehradě. Obviněn je ze spáchání trestného činu usmrcení z nedbalosti.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Podle nové vyhlášky vodní skútry nejsou vyčleňovány z plavby a mohou nyní všude, kde mohou jiné rekreační lodě

Podle nové vyhlášky vodní skútry nejsou vyčleňovány z plavby a mohou nyní všude, kde mohou jiné rekreační lodě | Foto: Blanka Černá

"Na základě náročného prošetřování, výslechů mnoha svědků, vyjádření Státní plavební správy a dalších zjištěných skutečností vydal vyšetřovatel minulý týden usnesení o zahájení trestního stíhání řidiče vodního skútru," řekla mluvčí písecké policie Kamila Čuřínová Ingrišová. „Vyšetřování případu dále pokračuje.“

Nehoda se stala 10. července 2016 na 157. říčním kilometru poblíž zámku Orlík. Mladá žena jela se svým jednatřicetiletým přítelem v pramici vybavené motorem. Při jízdě do loďky narazil vodní skútr, na kterém jely dvě osoby, a loďku převrátil.

Mladá žena nehodu nepřežila, její přítel byl zraněn a musel být převezen do nemocnice. Zraněn a ošetřen na místě byl řidič skútru, jeho spolujezdci se nic nestalo.

Kvůli nehodě začaly úřady řešit problém bezpečnosti na vodních plochách, kde mohou jezdit lodě bez rychlostního omezení. Ministr dopravy Dan Ťok (ANO) chce, aby na vodních nádržích Orlík a Slapy vzniklo celkem 16 míst vymezených pro koupání, do kterých nebudou smět vjíždět motorová plavidla. V okolí těchto míst by pak musela motorová plavidla jet maximálně desetikilometrovou rychlostí.

Slapy a Orlík - zóny pro plavce | Foto: Český rozhlas

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme